Veilig mailen over PGP in Corona-tijd

Geen zin om te lezen? Direct de PGP App downloaden?

Veilig communiceren over PGP

CBSEC Mail Light is ooit geboren als een noodoplossing voor onze premium users en nu actueler dan ooit.

CBSEC biedt volwaardige gesloten PGP oplossing in Corona-tijd

CBSEC wordt gebruikt als gesloten systeem. Een ketting is zo sterk als de zwaktste schakel, stel je eens voor dat je een reply doet op een e-mail afkomstig van een verouderde BlackBerry die even later de hele communicatie openbaart. CBSEC Mail versleutelt alle communicatie op het toestel, de private key verlaat nooit het toestel (ook niet voor backups) en een bericht verlaat ook nooit onversleuteld het toestel. Zelfs een onderschept bericht zou hierdoor volledig waardeloos zijn.

CORONA: De afspraken die we gemaakt hebben met onze overheid, zoals ‘patiëntinformatie is privé, tenzij...’ blijken niet meer te gelden.

— CBSEC
Artikel 13 van de grondwet geldt voor brieven, telefoon en telegraaf. Wie beschermt uw communicatie?

Corona heeft het speelveld veranderd. Afspraken die we gemaakt hebben met onze overheid, zoals "onze patiënteninformatie is privé en kan alleen met onze toestemming doorgespeeld worden" blijken niet meer van toepassing, "vanwege het belang" (de zogenaamde "corona opt-in"). Het is naiëf om onze overheid te vertrouwen met de data van onze communicatie onderling. En niet nodig, want waarom zou je privécommunicatie onversleuteld je toestel doen verlaten?

CBSEC begrijpt het belang van continuïteit in veilige communicatie. Wat jij bespreekt is alleen voor jou en de ontvanger. In deze speciale tijd stellen we CBSEC Mail Light gratis beschikbaar:

✓ Ad hoc een account aanmaken, geen validatie nodig ✓ Geen creditcard, bankpas of bitcoin nodig
✓ Met andere (Android) app-gebruikers mailen. Deze app heeft de zeer hoge 4096 bits encryptie. De private key verlaat nooit je toestel ✓ Volledige CBSEC beveiliging, de volledige encryptie en het aanmaken van de private keys gebeurt alleen óp jouw toestel. Voor een extra authenticatielaag hebben we in de PRO versie een 2nd factor authenticatie met YubiKey
PGP Telefoon CBSEC
De privacy paradox: Men claimt privacy erg belangrijk te vinden en vindt het misbruik van data onacceptabel. Toch laat men het toe, omwille van de "voordelen". Daarbij komt dat goede privacytools gebruiken niet direct simpel is en dat het niet simpel is de consequenties van het niet-gebruiken in te zien. Het vergt wat inspanning, ja. Wat is jouw privacy waard?

Aan de slag!

We gaan ervan uit dat je een Android toestel hebt of kan kopen. Zorg dat je toestel Android versie 8 of hoger heeft en een dataverbinding (WiFi of 3G/ 4G/ 5G) kan maken. Je hoeft dus geen klant te zijn van CBSEC.

App buiten uit Playstore?

De makkelijkste manier om de app te installeren is door hem te downloaden uit de playstore. Meer privacy? Download de APK los. Interesse in een volledig afgeschermde telefoon? Kijk dan bij onze prijzen of stuur ons een versleuteld bericht.
Get it on Google Play

App buiten de Playstore?

Nog meer privacy bereik je door de apk niet te downoloaden in de playstore. Het kan zijn dat je toestel een melding geeft als je de APK wilt installeren. Zorg dat onbekende bronnen zijn toegestaan (Settings » Security).


Stap 2 - Genereer een account

Een account genereren is makkelijk. CBSEC MAIL Light stellen wij omwille van het belang van het beschermen van uw communicatie, wat in deze Coronacrisis maar al te duidelijk is geworden, gratis ter beschikking.

LET OP: De tijdelijke gegevens om in te loggen verschijnen direct en 1 malig, je kunt de sleutels genereren en je account in orde maken. Bestaande user? Klik hier.

LET OP: Ben je een bestaande gebruiker en YubiKey niet kwijt + NFC op toestel? Schrijf je contacten over! Log in zoals je normaal zou doen en ga naar contacten. De mail in je mailbox is niet meer leesbaar, deze is alleen nog versleuteld beschikbaar. Mocht je je toestel terugvinden of repareren kan je deze weer lezen.

Genereer

Gekopieerd naar clipboard

Klik op 'Genereer', nadat je de app hebt gedownload (hierboven) en geïnstalleerd. Vragen? Neem contact op met CBSEC, stuur een mail naar sales@cbsec.net of neem contact op met je reseller.


Patrick Neeteson foto klein

CTO CBSEC

Contact opnemen