PGP Telefoon in 5 minuten online

De unieke noodoplossing van CBSEC

Veilig communiceren over PGP

Het is de grootste nachtmerrie van iedereen. De meeste gebruikers nemen om die reden al een reservetelefoon mee als ze op reis gaan: je raakt je PGP telefoon kwijt of de telefoon raakt onherstelbaar beschadigd en je kan je contacten niet meer bereiken. Paniek breekt uit, sommigen zullen kiezen voor onbeveiligde of onveilige communicatie, anderen aanvaarden de consequenties. Hoe dan ook, de schade is vaak onherstelbaar.

CBSEC biedt Ad Hoc volwaardige PGP oplossing

Het gros van onze klanten gebruikt CBSEC als een gesloten systeem. Een ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel en u wilt niet dat uw communicatie alsnog in handen van derden valt doordat iemand van de contacten een BlackBerry bezat waarvan de slecht beveiligde private keys op een server werden gebackupt. In voorkomende gevallen, zeker als je replied met alle communicatie er nog onder, hoeft het maar ergens fout te gaan en alle communicatie ligt alsnog op straat. Indien u uw telefoon kwijt bent of deze gaat verloren heeft u dus een probleem op het moment dat u buiten het bereik van een reseller zit.

CBSEC begrijpt het belang van continuïteit van versleutelde communicatie. En dat kan, met enig verstand, ook geregeld worden als u uw toestel kwijt raakt óf onvoorzien een aantal dagen met iemand moet communiceren die nog geen klant is van CBSEC:

  • CBSEC laat u ad hoc een account aanmaken zónder giraal toe te geven dat u onderdeel bent van een bepaalde gebruikersgroep;
  • CBSEC staat in voorkomende gevallen het aanmaken van een account op een willekeurige Android telefoon (hoger dan versie 6.0) toe;
  • Geen creditcard, bankpas of bitcoin account nodig, uw sponsor betaalt vanuit zijn tegoed;
  • Volledige CBSEC beveiliging: u slaat alleen de 2nd factor authenticatie over, de volledige encryptie en het aanmaken van de private keys gebeurt nog steeds óp uw toestel. De private key verlaat nooit uw toestel;
  • Bestaande CBSEC gebruikers kunnen inloggen om hun contacten te bekijken
PGP Telefoon CBSEC

Aan de slag!

We gaan ervan uit dat je een Android toestel hebt of kan kopen. Zorg dat je toestel Android versie 6 of hoger bevat en een dataverbinding (WiFi of 3G/ 4G) kan maken. Je hoeft dus nog geen klant te zijn van CBSEC, wel moet je een contact bij CBSEC hebben (reseller of gebruiker, hierna "sponsor" te noemen). Als je sponsor bijvoorbeeld jantje@cbsec.net is, vul dan cbsec.net bij domein in, kies gebruiker bij Sponsor en vul jantje@cbsec.net in het veld onder Sponsor in. Lukt het niet? Bekijk het stap voor stap filmpje of neem contact op met je reseller.

Stap 1 - Download de APK

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst heb je een APK nodig van CBSEC. Het kan zijn dat uw toestel een melding geeft als u deze wilt installeren. CBSEC gebruikt uiteraard geen Google Playstore en is dus een "onbekende bron". Zorg dat onbekende bronnen zijn toegestaan (Settings » Security).


Stap 2 - Genereer een account

Een account genereren is makkelijk. Tot 30-9-2017 heb je geen sponsor nodig! Na deze periode geef je aan wie je sponsor is, dat kan een reseller of een andere gebruiker zijn. De sponsor ontvangt een mailtje, zodra hij of zij heeft bevestigd voor jou te willen betalen kan je direct mailen.

LET OP: De tijdelijke gegevens om in te loggen verschijnen direct en 1 malig, u kunt uw sleutels genereren en uw account in orde maken voordat uw sponsor akkoord gaat. Bestaande user? Klik hier.

LET OP: Ben je een bestaande gebruiker en YubiKey niet kwijt + NFC op toestel? Schrijf je contacten over! Log in zoals je normaal zou doen en ga naar contacten. De mail in je mailbox is niet meer leesbaar, deze is alleen nog versleuteld beschikbaar. Mocht je je toestel terugvinden of repareren kan je deze weer lezen.

Genereer

Gekopieerd naar clipboard

Tot 30-9-2017 sponsort CBSEC. Klik simpelweg op 'Genereer' nadat je de app hebt gedownload (hierboven) en geïnstalleerd. Vragen? Neem contact op met CBSEC, stuur een mail naar sales@cbsec.net of neem contact op met je reseller.


Stap 3

Uw sponsor is akkoord gegaan. U heeft hiervan een bericht gekregen in uw emailbox. Indien u de voorgaande stappen goed heeft uitgevoerd kunt u direct veilig emailen. Bij de eerste keer inloggen wordt u gevraagd het wachtwoord te veranderen en genereert u uw keypair. Uw account is gedurende 5 dagen geldig, daarna heeft u automatisch geen toegang meer. Wilt u tijdens deze 5 dagen bereikbaar zijn voor niet-CBSEC domeinen? Genereer uw keys in de app (na eerste keer inloggen wordt u verplicht dit te doen). Bereikbaar zijn voor andere PGP providers? Upload je public key via het Settings scherm in de app.

Stap voor stap

Bekijk in het onderstaande filmpje hoe je op een Android toestel in een paar minuten weer veilig kan communiceren.

Kosten

Indien je sponsor een andere gebruiker is van CBSEC verrekenen we de kosten door de abonemmentsperiode in te korten. Omdat CBSEC geen gegevens opslaat van haar klanten is er geen andere manier om direct iemand van dienst te kunnen zijn zonder gevoelige informatie te hoeven versturen. Het akkoordlinkje die je sponsor ontvangt verkort direct de gebruikersperiode van de sponsor met 7 dagen. Dit staat duidelijk omschreven in het emailtje.

Tijdens de actieperiode (tot 30-9-2017) betaalt CBSEC uw account. Wanneer je reseller je sponsort betaalt deze € 20,- aan CBSEC. Hiervoor krijg jij 5 dagen gebruikersrecht. In de regel zal de reseller dit met je verrekenen zodra je een product van CBSEC bij hem koopt.


cbsec accepteert ethereum
cbsec accepteert bitcoin
cbsec accepteert litecoin
Patrick Neeteson foto klein

CTO CBSEC

Contact opnemen